Others about NO.SIX

rockintervju.se

2023 har hunnit bli några dagar gammalt och ett albumtips är på sin plats. 
No. Six släppte sitt debutalbum på självaste julafton det kan vara en anledning till att du missat detta hårdrock/metalband. 

Tankarna förs en del till Zakk Wyldes gitarrsound men influenserna är många, bitvist klassisk hårdrock samtidigt som vissa industriella metalinfluenser gör sig påminda. Nmber siks som albumet heter är väl värd sin lyssning.

Northern Metal Radio

Om man ska beskriva NO.SIX musik ligger ”intelligent hårdrock” nära tillhands. Det är texter som vill något och förmedlar det med en enorm berättarglädje, utan att idissla klichéer. För NO.SIX tar varje låt närmare ett halvår att spela in. Men om man lyssnar till detaljerna i kompositionerna, alla lager med instrument och melodislingorna i bakgrunden klarnar bilden. ”It’s a labour of love”. Bo Norlund som komponerar musiken säger att han skriver de låtar han själv längtar efter att höra, och att döma ovan nämnda så har han en väldigt specifik smak. Något han inte skulle kunna förverkliga utan basisten, producenten och mixervirtuosen Peter Noblin. Tillsammans utgör de den dynamiska duon bakom NO.SIX sound: blytunga gitarriff och ”irriterande” tighta passager. – Så vad kan man vänta sig av NO.SIX album? Komplexa kompositioner och gitarrsolon så klart, som inget hårdrocksalbum vore komplett utan. 

Texterna levererar hela kostcirkeln av samhällsiakttagelser, livsfilosofi och kärlek. Det låter genreenligt men ändå nytt. Trots att det är bullseye hårdrock så anar man influenser från en mängd olika musikstilar. Visst finns det melodiska verser och catchiga refränger, men detta är något nytt. NO.SIX vågar ta ut svängarna. NO.SIX håller sig gärna i skuggorna. Än så länge finns det inga planer på livespelningar. ”Vem vill se några avdankade femtiplussare på scen?” är den enda förklaring som ges. En tolkning kan vara att de ogärna vill behöva leva upp till sin ljudbild som tagit månader att snickra ihop i studion, men i hemlighet är de sjukt imponerade av alla som spelar live, ju äldre desto bättre.